Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
3 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden
20 ml
Ketjap manis
(Bevat Soja, Tarwe)
2 stuk(s)
Bosui
25 gram
Taugé
5 gram
Sesamzaad
150 gram
Sperziebonen
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en noedels. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn.
Kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten gaar in de pan met deksel. Voeg in de laatste 3 - 4 minuten de noedels toe en kook mee. Giet daarna af, en spoel kort met water.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut. Voeg de gehaktballetjes toe en halveer ze met een spatel in de pan. Bak in 3 - 4 minuten goudbruin. Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg op het laatste moment de geroosterde sesamzaadjes toe.
Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden. Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen. Garneer met de taugé en het groene gedeelte van de bosui.