Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende bollen te vormen?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Half kruimige aardappelen
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Rundergehakt
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Gluten, Tarwe)
½ stuk(s)
Ui
⅓
Biologische tomatenpuree
150 gram
Sperziebonen
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
¾ el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
50 ml
Runderbouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 tl Italiaanse kruiden, peper en zout. Verdeel de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng het gehakt in een grote kom met de panko, de knoflook en per persoon: 1 tl Italiaanse kruiden en 2 el water. Breng ruim op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal en bak 20 minuten mee in de oven met de frietjes. Haal het gehaktbrood uit de oven en zet opzij tot je ermee verder gaat in stap 5.
Bereid ondertussen de bouillon. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. Blus de ui af met de zwarte balsamicoazijn en de suiker. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe en laat 5 - 8 minuten op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af.
Scheur de mozzarella klein. Besprenkel het gehaktbrood met de tomatensaus en de mozzarella. Zet de ovenschaal met het gehaktbrood terug in de oven en bak nog 2 - 3 minuten, of totdat de mozzarella is gesmolten.
Snijd het gehaktbrood met mozzarella in plakken en verdeel over de borden. Serveer met de frietjes en de sperziebonen. Besprenkel het gehaktbrood en de sperziebonen met de tomatensaus uit de ovenschaal.