Cherrytomaten bieden niet alleen een zoete en sappige smaak, maar zijn ook rijk aan antioxidanten, zoals lycopeen. Daarnaast voegen ze kleur en smaak toe aan een tal van gerechten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Bruine snelkookrijst
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Snijbonen
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)
½ zakje(s)
Surinaamse kruiden
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
2.5 gram
Verse bladselderij
(Bevat Selderij)
5 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
¼ el
Zonnebloemolie
0.13 stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de rijst en snijbonen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes van 2 cm. Kook de rijst en de snijbonen 10 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
Weetje: In snijbonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, calcium voor sterke botten en ijzer voor een energieker gevoel.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee.
Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Voeg het vlees van de boerenworst en de Surinaamse kruiden toe aan de hapjespan en bak het vlees in 3 - 4 minuten rul.
Voeg de cherrytomaten uit blik toe en verkruimel 1/8 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 5 - 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de verse bladselderij fijn.
Verdeel de rijst en snijbonen over de borden. Schep de tomatensaus met groenten over de rijst. Garneer met de gefrituurde uitjes en de verse bladselderij.