In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met andere gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je ze met pittige tomatensaus, een omelet met geitenkaas en puntpaprika.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Aardappelen
1 tl
Paprikapoeder
½ stuk(s)
Groene puntpaprika
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
50 gram
Passata
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Aioli
(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad, Vis, Schaaldieren)
2 el
Olijfolie
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de aardappelblokjes met 3/4 el olijfolie per persoon en het paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.
Leg de puntpaprika's op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng flink op smaak met zout (zie Tip). Zet in de oven en bak 10 - 15 minuten, of tot de puntpaprika's donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om.
Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de puntpaprika's op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet te veel in de puntpaprika's.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 1 - 2 minuten. Verlaag het vuur, schenk de passata erbij en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus. Voeg eventueel water toe voor een iets dunnere saus en breng op smaak met peper en zout.
Kluts ondertussen in een kom de eieren met een scheutje melk en de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en schenk het eimengsel in de koekenpan. Bak de omelet in 5 - 8 minuten gaar en vouw vervolgens voorzichtig dubbel.
Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.
Halveer de puntpaprika's in de lengte. Verdeel de omelet, de patatas bravas en de geroosterde puntpaprika's over de borden. Serveer met de tomatensaus en de aioli (zie Tip).
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de aioli en de helft van de aardappelen. De overige aioli en aardappelen kun je in de koelkast bewaren en de volgende dag in een maaltijdsalade verwerken.