Geitenkaassalade met crostini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaassalade met crostini

Geitenkaassalade met crostini

met cranberrychutney, appel en walnoten

Wist je dat rucola 5 keer meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Walnoten
Sulfiet
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Cranberrychutney

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3538 kJ
Energie (kcal)846 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd15.2 g
Koolhydraten99.7 g
waarvan suikers29.4 g
Vezels10.1 g
Eiwitten23.4 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middellaag vuur en bak de ui 6 - 8 minuten. 
  • Blus af met de witte balsamicoazijn.Voeg dan de cranberrychutney en het water toe. 
  • Meng goed en laat 1 minuut pruttelen, haal dan van het vuur en bewaar apart. 
Bakken
2
  • Snijd het brood in plakjes en leg op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak het brood 5 - 7 minuten in de oven.
  • Verdeel de geitenkaas over een tweede bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de honing en strooi de walnoten erover.
  • Bak de geitenkaas 3 - 4 minuten.
Salade maken
3
  • Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de balsamicocrème.
  • Voeg de appel, komkommer en sla toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed door. 

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden. Serveer de gebakken geitenkaas erbovenop.
  • Garneer met de gekaramelliseerde uiensaus.
  • Serveer de crostini ernaast.