Gekonfijte eend met gestoofde prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekonfijte eend met gestoofde prei

Gekonfijte eend met gestoofde prei

met pastinaak-aardappelpuree en geroosterde appelmoes

De eendenpoot is gekonfijt in ganzenvet - een bom van smaak en extra mals door de langzame garing. Dit levert een restaurantwaardige maaltijd op.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Gekonfijte eendenpoot

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

10 gram

Walnootstukjes

¼ stuk(s)

Citroen

100 gram

Pastinaak

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

5 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Bruine basterdsuiker

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Rodewijnazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)965 kcal
Energie (kJ)4037 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers34 g
Vezels12.9 g
Eiwitten38 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook met een flinke snuf zout in een pan met deksel. Schil de aardappel en de pastinaak en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen en de pastinaak 10 - 12 minuten. Giet af en houd warm met deksel tot stap 4.

Roosteren
2

Schil de appel en snijd in blokjes. Leg de blokjes appel in een kleine ovenschaal en meng met per persoon: 2 el water en ½ el bruine suiker. Leg de gekonfijte eendenpoot in een andere ovenschaal. Rooster de blokjes appel en de gekonfijte eendenpoot 20 - 25 minuten in de oven.

Prei marineren
3

Snijd de bladpeterselie fijn en snijd de prei in halve ringen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan en bak de prei 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bladpeterselie en per persoon: 1 el water, 1/2 el honing, 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie toe en laat de prei 10 - 15 minuten gaar stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
4

Snijd de bieslook fijn. Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon: 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Meng ten slotte 3/4 van de bieslook erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Appelmoes maken
5

Pers de citroen uit. Prak de appel met een vork tot een puree en roer er 1 el citroensap per persoon doorheen.

Serveren
6

Smeer de pastinaakpuree uit over het bord en leg de eendenpoot erop. Schep de geroosterde appelmoes ernaast. Serveer met de gemarineerde prei en strooi de walnootstukjes eroverheen. Garneer het gerecht met de overige bieslook.