Waan je met dit bijzondere gerecht in een restaurant. Wij hebben je het meeste werk vast uit handen genomen door de kip voor je te konfijten. Zo zet jij heel eenvoudig een gerecht op tafel waarmee je indruk maakt! Je serveert de kip met risi e bisi, wat Italiaans is voor rijst met erwten. Van deze specialiteit uit Venetië wordt vaak gezegd dat het lijkt op risotto, maar het heeft meer weg van een soep. De doperwten geven de risi e bisi een lekkere bite. Buon appetito!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Sjalot
2.5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Spekblokjes
75 gram
Risottorijst
1 stuk(s)
Gekonfijte kippendij
75 gram
Doperwten
25 gram
Grana padano-vlokken
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
1 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in dunne plakken. Meng de plakken courgette op een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak in 20 – 25 minuten bruin in de oven.
Breng ondertussen 450 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Snipper de sjalot en snijd de munt in reepjes.
Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur, voeg de spekblokjes toe en bak in 3 – 4 minuten knapperig. Haal uit de pan met een schuimspaan en houd apart. Voeg de sjalot en de risottorijst toe aan de pan, schep om en bak 2 minuten. Schenk de wittewijnazijn en 1/3 van de bouillon erbij en kook ongeveer 3 – 4 minuten, of tot de rijst het grootste deel van het vocht heeft opgenomen.
Leg ondertussen de gekonfijte kippendij op een bakplaat met aluminiumfolie, zet de bakplaat hoog in de oven en bak de laatste 12 – 15 minuten mee met de courgette, of tot het huidje bruin en krokant is.
Voeg nog eens 1/3 van de bouillon toe en kook ongeveer 7 – 9 minuten, of totdat de rijst het grootste deel van het vocht heeft opgenomen. Schenk vervolgens de overige bouillon in de hapjespan, voeg de doperwten toe en kook nog eens 5 – 6 minuten, of totdat de erwtjes beetgaar zijn. Haal van het vuur en roer de helft van de munt en de helft van de grana padano-flakes erdoor.
Verdeel de risi e bisi over diepe borden en verdeel er de geroosterde courgette over. Leg de gekonfijte kip erop en bestrooi met de overige munt, de overige grana padano-flakes en de spekblokjes.