Gekonfijte kip met romige rijst op Italiaanse wijze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekonfijte kip met romige rijst op Italiaanse wijze

Gekonfijte kip met romige rijst op Italiaanse wijze

Met spekjes en grana padano

Waan je met dit bijzondere gerecht in een restaurant. Wij hebben je het meeste werk vast uit handen genomen door de kip voor je te konfijten. Zo zet jij heel eenvoudig een gerecht op tafel waarmee je indruk maakt! Je serveert de kip met risi e bisi, wat Italiaans is voor rijst met erwten. Van deze specialiteit uit Venetië wordt vaak gezegd dat het lijkt op risotto, maar het heeft meer weg van een soep. De doperwten geven de risi e bisi een lekkere bite. Buon appetito!

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Sjalot

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Spekblokjes

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

75 gram

Doperwten

25 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3929 kJ
Energie (kcal)939 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels6 g
Eiwitten48 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Oven
Dunschiller
Steelpan
Hapjespan
Schuimspaan
Aluminiumfolie
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in dunne plakken. Meng de plakken courgette op een bakplaat met bakpapier met de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak in 20 – 25 minuten bruin in de oven.

2

Breng ondertussen 450 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Snipper de sjalot en snijd de munt in reepjes.

3

Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur, voeg de spekblokjes toe en bak in 3 – 4 minuten knapperig. Haal uit de pan met een schuimspaan en houd apart. Voeg de sjalot en de risottorijst toe aan de pan, schep om en bak 2 minuten. Schenk de wittewijnazijn en 1/3 van de bouillon erbij en kook ongeveer 3 – 4 minuten, of tot de rijst het grootste deel van het vocht heeft opgenomen.

Kip roosteren
4

Leg ondertussen de gekonfijte kippendij op een bakplaat met aluminiumfolie, zet de bakplaat hoog in de oven en bak de laatste 12 – 15 minuten mee met de courgette, of tot het huidje bruin en krokant is.

5

Voeg nog eens 1/3 van de bouillon toe en kook ongeveer 7 – 9 minuten, of totdat de rijst het grootste deel van het vocht heeft opgenomen. Schenk vervolgens de overige bouillon in de hapjespan, voeg de doperwten toe en kook nog eens 5 – 6 minuten, of totdat de erwtjes beetgaar zijn. Haal van het vuur en roer de helft van de munt en de helft van de grana padano-flakes erdoor.

6

Verdeel de risi e bisi over diepe borden en verdeel er de geroosterde courgette over. Leg de gekonfijte kip erop en bestrooi met de overige munt, de overige grana padano-flakes en de spekblokjes.