Gekonfijte kippendij met Franse linzensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekonfijte kippendij met Franse linzensalade

Gekonfijte kippendij met Franse linzensalade

Met rucola en pruimtomaat

Vive la France! Waan je met de rijke smaken van dit gerecht in een Franse bistro. Wij hebben je het meeste werk uit handen genomen door de kip alvast te konfijten. Met deze kooktechniek wordt het vlees langzaam gegaard in eigen vet, met als resultaat een heerlijk malse kip. Door de linzen met de vinaigrette te mengen wanneer ze nog warm zijn, komt de smaak nog beter tot zijn recht.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Groene linzen

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

¼ stuk(s)

Sjalot

20 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

¼ el

Olijfolie

½ el

Rode wijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3397 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels15 g
Eiwitten44 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Bakplaat
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Linzen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Meng de groene linzen met de bouillon in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af en laat goed uitstomen.

Tomaten roosteren
2

Snijd ondertussen de pruimtomaat in blokjes van 2 cm. Meng de blokjes tomaat in een ovenschaal met de olijfolie en de gedroogde tijm. Breng op smaak met peper en zout en bak de tomaat 20 – 22 minuten in de oven.

Kippendij in de oven
3

Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met aluminiumfolie, zet de bakplaat hoog in de oven en bak de laatste 15 minuten mee met de tomaat, of tot het huidje bruin en krokant is.

Vinaigrette maken
4

Hak de geroosterde hazelnoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Snipper ondertussen de sjalot. Meng in een kleine kom de rodewijnazijn, extra vierge olijfolie, honing en mosterd tot een dressing. Roer de sjalot erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Voeg de vinaigrette en de tomaat toe aan de pan met groene linzen en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en schep de groene linzen met tomaat erop. Leg de gekonfijte kippendij erop en bestrooi met de hazelnoten.