Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

Gekonfijte kippendij met krokant ontbijtspek

met kalfsjus en aardappelpuree

De kippendij is gekonfijt door hem langzaam te garen in ganzenvet - dat maakt hem extra mals en vol van smaak voor een restaurantwaardig gerecht bij jou op je bord.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

30 gram

Kalfsjus

(Bevat Selderij)

2 plak(ken)

Ontbijtspek

85 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

250 gram

Aardappelen

5 gram

Verse dragon en bieslook

150 gram

Haricots verts

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)878 kcal
Energie (kJ)3672 kJ
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten56.2 g
waarvan suikers3.9 g
Vezels16.4 g
Eiwitten46 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Ovenrooster met bakpapier
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de dragon en bieslook fijn en bewaar apart van elkaar. Hak de amandelen grof.

Kip en spek bakken
2

Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 22 minuten in de oven. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verdeel de ontbijtspekplakken over een ovenrooster en bak 7 - 8 minuten in de oven.

Haricots verts bakken
3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in twee gelijke stukken. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de haricots verts toe en roerbak 2 - 3 minuten mee. Voeg 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 4 minuten. Haal vervolgens het deksel van de pan en bak de haricots verts nog 4 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. 

Jus maken
4

Verhit per persoon: 1/2 el roomboter en 1/2 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook en de dragon toe en bak nog 2 - 3 minuten mee. Blus af met de kalfsjus en verlaag het vuur. Verhit tot de jus warm is, maar breng de jus niet aan de kook.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de bieslook en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de haricots verts erop en leg hierop de gekonfijte kippendij. Schenk de jus erover en garneer met de amandelen en het krokante ontbijtspek.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.