Gemarineerde biefstuk met choronsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Gemarineerde biefstuk met choronsaus

met sperziebonen in ontbijtspek en halve krieltjes

Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Bearnaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

0.13

Tomatenpuree

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

3 plak(ken)

Ontbijtspek

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3579 kJ
Energie (kcal)855 kcal
Vetten55.1 g
waarvan verzadigd22.5 g
Koolhydraten44.8 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels11.3 g
Eiwitten42.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Haal de gemarineerde biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). 
  • Snipper de ui en verwijder de steelaanzet van de sperziebonen.
  • Zet de sperziebonen in een hapjespan met deksel onder water. Voeg een snufje zout toe en breng afgedekt aan de kook. Kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water.
  • Verdeel de sperziebonen in 3 gelijke porties per persoon en wikkel om elke portie een plakje ontbijtspek.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast.

2
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de hapjespan van de sperziebonen op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en sperzieboonpakketjes toe en bak 5 minuten, of tot het spek krokant is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Zet het vuur uit en houdt afgedekt warm tot serveren.
4
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur.
  • Leg de gemarineerde biefstuk in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak de biefstuk 1 - 3 minuten per kant (zie Tip).
  • Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. 
5
  • Verhit, al roerend, 1/2 el tomatenpuree per persoon in de koekenpan van de biefstuk op hoog vuur gedurende 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de bearnaisesaus en 1/2 el water per persoon toe en verwarm, al roerend, nog 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
6
  • Verdeel de krieltjes over de borden.
  • Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken en leg naast de krieltjes.
  • Schenk de choronsaus over het vlees.
  • Serveer met de sperzieboonpakketjes.