Gemarineerde kabeljauw met pasta in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde kabeljauw met pasta in roomsaus

Gemarineerde kabeljauw met pasta in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

½ stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse munt

1 stuk(s)

Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade

Zelf toevoegen

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)953 kcal
Energie (kJ)3987 kJ
Vetten50 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers19 g
Vezels4.6 g
Eiwitten37 g
Zout1 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Courgette raspen
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne 10 - 12 minuten. Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 parten. Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de knoflook, rode ui en cherrytomaten 1 - 2 minuten.

Tip: Om tijd te besparen kun je ook water koken in een waterkoker. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle penne, maar gebruik 2/3 penne in dit gerecht. De overige penne is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Roomsaus maken
2

Voeg de kookroom en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkuimel 1/4 visbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout. Meng de geraspte courgette door de roomsaus. Snijd de muntblaadjes fijn.

Vis bakken
3

Verhit in een koekenpan 1 el boter per persoon op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kabeljauw 2 - 3 minuten per kant. Blus de kabeljauw af met het sap van één partje citroen per persoon en voeg de helft van de munt toe.

Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Serveren
4

Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden. Leg de kabeljauw inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.