Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Penne
½ stuk(s)
Courgette
2 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Ui
65 gram
Rode cherrytomaten
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ zakje(s)
Italiaanse kruiden
2.5 gram
Verse munt
1 stuk(s)
Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
Zoutarm visbouillonblokje
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne 10 - 12 minuten. Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 parten. Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de knoflook, rode ui en cherrytomaten 1 - 2 minuten.
Tip: Om tijd te besparen kun je ook water koken in een waterkoker. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle penne, maar gebruik 2/3 penne in dit gerecht. De overige penne is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.
Voeg de kookroom en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkuimel 1/4 visbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout. Meng de geraspte courgette door de roomsaus. Snijd de muntblaadjes fijn.
Verhit in een koekenpan 1 el boter per persoon op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kabeljauw 2 - 3 minuten per kant. Blus de kabeljauw af met het sap van één partje citroen per persoon en voeg de helft van de munt toe.
Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.
Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden. Leg de kabeljauw inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.