Baharat, wat Arabisch is voor 'specerijen', is een populair kruidenmengsel in het Midden- Oosten. Het is een mix van onder andere paprika, komijn en nootmuskaat en wordt vaak gebruikt voor lam, kip, vis of soep. Wij hebben het gebruikt om de kip mee te marineren. De gepofte aardappelen hebben een volle, licht zoete smaak – perfect in combinatie met de gemarineerde kip en frisse yoghurt-tahinsaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Vastkokende aardappelen
2 stuk(s)
Gemarineerde kipdrumsticks
⅓ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Rode paprika
15 gram
Leccino olijven
50 gram
Yoghurt-tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)
¼ tl
Honing
1 el
Olijfolie
¾ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Rode wijnazijn
¼ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen. Halveer kleine aardappelen in de lengte en snijd grote aardappelen in kwarten. Scheur per persoon een vel aluminiumfolie van 30 bij 30 cm af. Leg de aardappelen erop en meng met de helft van de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg de pakketjes op de rechterkant van een bakplaat met bakpapier.
Besmeer de kipdrumsticks met de overige olijfolie en verdeel ze over de linkerkant van dezelfde bakplaat met bakpapier. Bak de kipdrumsticks en de aardappelen samen 35 – 40 minuten, of tot alles gaar is.
Snijd de komkommer en de rode paprika in kleine blokjes.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rodewijnazijn, de honing en de mosterd met peper en zout tot een dressing. Voeg de komkommer en de rode paprika toe. Schep goed om.
Hak de olijven grof.
Verdeel de kipdrumsticks en de aardappelpakketjes over de borden. Maak de pakketjes voorzichtig open en besprenkel de aardappelen met de helft van de yoghurt– tahinsaus. Verdeel de overige yoghurt– tahinsaus over de kipdrumsticks en bestrooi met de olijven. Serveer met de salade.