Gemarineerde steak met uienjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde steak met uienjus

Gemarineerde steak met uienjus

met aardappelpartjes en komkommersalade

Speciaal ingrediënt in je box! De steak van Meatier is afkomstig van zorgvuldig geselecteerde runderen. Ze worden onder de beste omstandigheden groot, met weidse leefruimte.

Labels:
Caloriebewust
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

2 stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

¼ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2873 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten39.7 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten47.9 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels12.1 g
Eiwitten32.8 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen koken
1

Haal de steak uit de koelkast en om op kamertemperatuur te laten komen. Breng ruim water aan de kook in een hapjespan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Bewaar 40 ml kookvocht per persoon, giet daarna af voeg opnieuw toe aan de pan.

Salade bereiden
2

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, mayonaise en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Snijd de sla en de verse kruiden fijn. Zet opzij tot stap 5.

Steak bakken
3

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak en de ui in de pan en bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal de steak uit de pan en breng op smaak met peper en zout. Laat rusten onder aluminiumfolie.

Saus maken
4

Voeg de ketjap en het achtergehouden kookvocht toe aan de pan met ui. Meng goed door en laat 1 minuut koken (zie Tip). Zet het vuur uit en roer het mosterdzaad erdoorheen.

Tip: Als je geen ketjap in huis hebt kun je ook een sojasaus met wat suiker of honing gebruiken.

Afmaken
5

Voeg 1/2 el roomboter per persoon en de Italiaanse kruiden toe aan de aardappelen en bak 1 - 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vlak voor serveren de komkommer, de sla en de verse kruiden toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en de salade over borden. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne plakken en serveer ernaast. Schenk de uienjus over de steak.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!