.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden
85 gram
Pandanrijst
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Komkommer
100 gram
Prei
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
10 gram
Achterham
20 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 el
Ketjap manis
1.5 tl
Suiker
1 el
Olijfolie
1.5 tl
Wittewijn- of rijstazijn
(Bevat Sulfiet)
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de varkensreepjes met de knoflook, de ketjap (zie TIP), 1 tl suiker per persoon en de helft van de olijfolie. Laat minimaal 15 minuten marineren. Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet indien nodig af en spreid uit over een bord of snijplank. Zo kan de rijst goed uitstomen en afkoelen en wordt hij krokant bij het bakken.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de rode peper, de wittewijn- of rijstazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Laat het zoetzuur intrekken, schep af en toe om.
Snijd ondertussen de prei in de lengte in vieren en vervolgens klein. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de prei 10 minuten op middellaag vuur. Klop ondertussen het ei los in een kom. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes. Snijd de ham in blokjes van ongeveer 1 cm.
Verhoog het vuur van de wok of hapjespan met prei naar middelhoog, schep de rijst erbij en bak de rijst 2 – 3 minuten mee. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de ham en de omeletreepjes toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de gemarineerde varkensreepjes 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Hak de pinda's grof.
Verdeel de gebakken rijst over de borden. Schep de gebakken varkensreepjes ernaast. Garneer met de gezouten pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.