Gemarineerde varkensreepjes met gebakken rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde varkensreepjes met gebakken rijst

Gemarineerde varkensreepjes met gebakken rijst

met ham, omelet en pittige zoetzure komkommer

De gemarineerde varkenshaasreepjes in dit recept barsten van de smaken! Gember, anijs en kruidnagel... Proef jij ze allemaal terug?

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Pinda's
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

85 gram

Pandanrijst

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Prei

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

10 gram

Achterham

20 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Ketjap manis

1.5 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Wittewijn- of rijstazijn

(Bevat Sulfiet)

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4044 kJ
Energie (kcal)967 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers23 g
Vezels6 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de varkensreepjes met de knoflook, de ketjap, 1 tl suiker per persoon en de helft van de olijfolie. Laat minimaal 15 minuten marineren. Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet indien nodig af en spreid uit over een bord of snijplank. Laat droogstomen en afkoelen.

Zoetzuur maken
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de rode peper, de wittewijn- of rijstazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Laat het zoetzuur intrekken, schep af en toe om.

Bakken en snijden
3

Snijd ondertussen de prei in de lengte in vieren en vervolgens klein. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de prei 10 minuten op middellaag vuur. Klop ondertussen het ei los in een kom. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes. Snijd de ham in blokjes van ongeveer 1 cm.

Rijst bakken
4

Verhoog het vuur van de wok of hapjespan met prei naar middelhoog. Schep de rijst erbij en bak de rijst 2 – 3 minuten mee. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de ham en de omeletreepjes toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Varkensreepjes bakken
5

Bak ondertussen de gemarineerde varkensreepjes in de koekenpan van de omelet 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Hak de pinda's grof.

Serveren
6

Verdeel de gebakken rijst over de borden. Schep de gebakken varkensreepjes ernaast. Garneer met de gezouten pinda's en serveer met de zoetzure komkommer.