Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

met rijst, geroerbakte broccoli, wortel en sojamayonaise

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Wortel

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Kippendijfilet

35 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

20 gram

Panko paneermeel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)962 kcal
Energie (kJ)4027 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers8 g
Vezels9.5 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Diep bord
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de groenten en de rijst. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in dunne plakken. Kook de broccoli en wortel 4 - 5 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. De groenten hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de andere pan met deksel. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Kip paneren
3

Snijd, terwijl de rijst kookt, de kippendijfilet in reepjes van 2 - 3 cm breed. Leg de reepjes in een kom en meng met 1/2 el mayonaise per persoon. Gebruik niet alle mayonaise, want je hebt het later nog nodig. Meng in een diep bord de panko met de Midden-Oosterse kruidenmix. Haal de reepjes kippendij door de panko, zorg dat ze volledig bedekt zijn en leg apart.

Kip bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip toe en bak de kip goudbruin in 1 - 2 minuten per kant. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak 10 - 12 minuten in de oven. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.

Groenten roerbakken
5

Verwarm de koekenpan van de kip opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de broccoli en wortel toe en roerbak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1/2 el sojasaus en 1/2 tl honing.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaise sausje. Vervang daarvoor een deel van de mayonaise door een gelijk deel yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden, leg de groenten en kip op de rijst. Besprenkel met de sojamayonaise. Garneer met de gomasio.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.