Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

Gepaneerde kippendij met Midden-Oosterse kruiden

met rijst, geroerbakte courgette, wortel en sojamayonaise

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Labels:
Familie
Allergenen :
Mosterd
Eieren
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortel

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Kippendijfilet

35 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

20 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

⅔ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)946 kcal
Energie (kJ)3958 kJ
Vetten50.4 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten85.3 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels5.7 g
Eiwitten33 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Diep bord
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de wortel en de rijst. Snijd de wortel in dunne plakken. Kook de wortel, afgedekt, 4 - 5 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. De wortel hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten in de andere pan met deksel. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Kip paneren
3

Snijd, terwijl de rijst kookt, de kippendijfilet in reepjes van 2 - 3 cm breed. Meng in een kom de reepjes met 1/2 el mayonaise per persoon. Gebruik niet alle mayonaise, want je hebt het later nog nodig. Meng in een diep bord de panko met de Midden-Oosterse kruidenmix. Haal de kippendijreepjes door de panko, zorg dat ze volledig bedekt zijn en leg apart.

Kip bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de gepaneerde kip toe en bak de kip goudbruin in 1 - 2 minuten per kant. Leg de kip op een bakplaat met bakpapier en bak in 10 - 12 minuten in de oven gaar. Bewaar de pan met bakvet voor de volgende stap.

Groenten roerbakken
5

Snijd de courgette in halve maantjes. Verwarm de koekenpan van de kip opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de courgette en wortel toe en roerbak in 4 - 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1/2 el sojasaus en 1/2 tl honing (zie Tip).

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de mayonaise door een yoghurt-mayonaisesausje. Vervang daarvoor een deel van de mayonaise door een gelijk deel yoghurt. Net zo lekker en minder calorierijk.

Serveren
6

Verdeel de rijst over diepe borden en leg de groenten en kip op de rijst. Besprenkel met de sojamayonaise. Garneer met de gomasio.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.