Gepaneerde kipfilet met zoete aardappel en gegrilde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde kipfilet met zoete aardappel en gegrilde groenten

Gepaneerde kipfilet met zoete aardappel en gegrilde groenten

met pompoenpitten, balsamicocrème en feta

Met dit recept tover je 280 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Koolhydraatarm
Eiwitrijk
Lactose-arm
Allergenen :
Sesamzaad
Tarwe
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

75 gram

Zoete aardappel

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

7.5 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Kipfilet

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Rucola

7.5 ml

Basilicumcrème

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

25 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2442 kJ
Energie (kcal)584 kcal
Vetten29.3 g
waarvan verzadigd8.2 g
Koolhydraten35.5 g
waarvan suikers12 g
Vezels8.7 g
Eiwitten41.6 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Diep bord
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden en roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de courgette en wortel in halve maantjes. Snijd de paprika in smalle repen. Snijd de zoete aardappel in schijfjes van 1 cm dik.
  • Verdeel de courgette, wortel, paprika en zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de groenten 18 - 20 minuten in de oven.
Kipfilet paneren
2
  • Meng in een diep bord het zwarte sesamzaad met het panko paneermeel en de Midden-Oosterse kruidenmix. 
  • Snijd de kipfilet in 3 reepjes.
  • Dip daarna door het sesam-pankomengsel. 

Weetje: Deze maaltijd bevat kip in plaats van rood vlees. Door rood vlees te vervangen door kip stoot je 20 - 26% minder broeikasgassen uit!

Kipfilet bakken
3
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes 2 - 3 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Leg de kipfilethaasjes naast de groenten op de bakplaat en bak de laatste 5 minuten mee, of tot de kip gaar is. 
Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden. Besprenkel met de basilicumcrème met citroen en eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Verdeel de groenten en kipfilethaasjes over de rucola. Besprenkel de groenten met de balsamicocrème.
  • Verkruimel de feta eroverheen.
  • Garneer het gerecht met de pompoenpitten.