Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje aan de witte kaas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Panko paneermeel
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
½ zakje(s)
Gedroogde rozemarijn
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Tomaat
40 gram
Pikante uienchutney
½ stuk(s)
Ui
30 gram
Veldsla
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Olijfolie
2 el
Bloem
Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Fruit de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de krieltjes toe aan de hapjespan en bak ze, afgedekt, 10 - 11 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om. Voeg 1 tl rozemarijn per persoon toe en bak 5 minuten zonder deksel. Verhit een steelpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten in de droge pan. Voeg daarna 1/2 el roomboter per persoon en de pikante uienchutney toe. Meng goed. Verwarm de chutney 2 - 3 minuten.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 1/4 el roomboter per persoon om de ui in te bakken.
Snijd de puntpaprika in reepjes en de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el honing en 1/2 el extra vierge olijfolie. Voeg de puntpaprika, tomaat en veldsla toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?
Meng in een diep bord per persoon: 2 el bloem met 2 el water tot een glad beslag. Meng in een ander diep bord 1/2 tl rozemarijn per persoon met de panko. Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag van bloem en water en vervolgens door de panko. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot het goudbruin is.
Serveer de gebakken witte kaas met de krieltjes en salade ernaast. Garneer de witte kaas met de uienchutney.