Gepaneerde witte kaas met rozemarijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepaneerde witte kaas met rozemarijn

Gepaneerde witte kaas met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje aan de witte kaas.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

200 gram

Krieltjes

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

40 gram

Uienchutney

½ stuk(s)

Ui

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Olijfolie

30 ml

Water

25 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4098 kJ
Energie (kcal)979 kcal
Vetten54.9 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten92.6 g
waarvan suikers29 g
Vezels12 g
Eiwitten30.8 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Steelpan

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de krieltjes, halveer en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Meng in een kom de krieltjes met de knoflook, de helft van de rozemarijn en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot goudbruin. Schep halverwege om. 
Salade maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. 
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd met een dunschiller de courgette in dunne linten.
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de honing en de extra vierge olijfolie. 
  • Voeg de courgette, tomaat en sla toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Witte kaas paneren
3
  • Meng in een diep bord de bloem met de aangegeven hoeveelheid water.
  • Meng in een ander diep bord de panko met de overige rozemarijn.
  • Dep de witte kaas droog met keukenpapier. Haal de witte kaas door het beslag en vervolgens door de panko.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de witte kaas 2 - 3 minuten per kant, of tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en houd apart.
Serveren
4
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten.
  • Roer de uienchutney erdoor en bak 2 - 3 minuten verder.
  • Verdeel de salade en de krieltjes over borden. Leg de witte kaas en de uienchutney erbovenop.