Voor dit gerecht gaar je de kabeljauw in een visbouillon, dit noem je pocheren. Met deze bereidingswijze wordt de vis gelijkmatig gaar en heel zacht van smaak. Van geroosterde hazelnoten en salie maak je een smaakvolle boter voor bij de vis.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
2 bosje(s)
Verse citroentijm
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Courgette
1 leaves
Verse salie
10 gram
Hazelnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
125 gram
Rode cherrytomaten
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
250 ml
Visbouillon
½ tl
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Was de krieltjes grondig en halveer ze. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de krieltjes 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten de deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.
Ris ondertussen de blaadjes citroentijm van de takjes. Snijd de courgette in halve plakken van 1/2 cm. Meng de courgette op een bakplaat met bakpapier met de citroentijm, de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven, of tot de courgette gaar is en goudbruin kleurt.
Pluk ondertussen de salieblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes zo fijn mogelijk. Hak de hazelnoten fijn. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal de hazelnoten uit de pan en meng in een kom met de salie en de roomboter. Breng op smaak met peper en zout.
Breng de visbouillon aan de kook in een pan met deksel en leg de kabeljauwfilet erin. Draai het vuur uit en laat de kabeljauw, afgedekt, 5 – 6 minuten, garen. Schep de gepocheerde kabeljauw met een schuimspaan uit de pan.
Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een saladekom de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie tot een dressing. Voeg de cherrytomaat toe, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
Verdeel de krieltjes, de tomatensalade en de courgette over de borden. Leg de de kabeljauwfilet erbij en serveer met een klontje salie-hazelnootboter.