Gepocheerde zalmfilet met beurre blanc
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepocheerde zalmfilet met beurre blanc

Gepocheerde zalmfilet met beurre blanc

met krieltjes, dille en kappertjes

Kappertjes zijn een bron van vezels en vitaminen. Zo bevatten ze vitamine B6 en B12 én vitamine A, C en D. Maar je moet wel erg veel van die kleine bolletjes eten om voldoende vitaminen binnen te krijgen.

Labels:
Familie
Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Sperziebonen

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Kappertjes

50 gram

Beurre blanc

(Bevat Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Tarwe)

120 gram

Zalmfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

¼ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] roomboter

2 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1003 kcal
Energie (kJ)4196 kJ
Vetten68.9 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten52.6 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels16 g
Eiwitten38.7 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Steelpan

Instructies

Koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer eventuele grote krieltjes en kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten beetgaar. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg een bodempje water, de sperziebonen en een snufje zout toe aan een andere pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet beide af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer de citroen. Snijd de ene helft van de citroen in schijfjes en de andere helft in partjes. Snipper de ui. Snijd de dille fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Vis pocheren
3

Breng in een steelpan met deksel een laagje water gemengd met het visbouillonblokje, de citroenschijfjes, de helft van de dille en de helft van de ui zachtjes aan de kook (zie Tip). Het laagje water moet de zalmfilet net kunnen bedekken. Leg, als het water zachtjes kookt, de zalmfilet in de steelpan en dek af. Kook 2 minuten, haal dan van het vuur en laat, afgedekt, nog 5 minuten verder garen.

Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan een groentebouillonblokje.

Saus verwarmen
4

Verhit de roomboter in een steelpan op laag vuur. Schenk de beurre blanc in de pan en verwarm 4 - 6 minuten. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.

Krieltjes afmaken
5

Meng de knoflook door de sperziebonen. Meng de overige ui en 1 tl mosterd per persoon door de krieltjes. Breng de sperziebonen en de krieltjes op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gepocheerde zalm over de borden. Garneer met de beurre blanc, de kappertjes, de overige dille en de citroenpartjes. Serveer met de sperziebonen en de krieltjes. Serveer met de mayonaise.