Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, dille en kappertjes

De zalm geef je gemakkelijk extra smaak door hem te pocheren met citroen en dille - probeer ook eens met dragon, kervel of bladselderij.

Allergenen :
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Sperziebonen

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Visbouillonblokje

(Bevat Vis)

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)716 kcal
Energie (kJ)2996 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers6 g
Vezels13 g
Eiwitten33 g
Zout4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Maatbeker

Instructies

Koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer eventuele grote krieltjes en kook de krieltjes in 12 - 15 minuten beetgaar. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet beide af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Halveer de citroen in de lengte. Snijd de ene helft van de citroen in schijfjes en de andere helft in parten. Snipper de sjalot. Snijd de dille fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Zalm pocheren
3

Breng in een steelpan met deksel een laagje water gemengd met het visbouillonblokje, de citroenschijfjes, de helft van de dille en de helft van de sjalot zachtjes aan de kook. Het laagje water moet de zalmfilet net kunnen bedekken. Leg, als het water zachtjes kookt, de zalmfilets in de steelpan en dek af met een deksel. Kook 2 minuten, haal dan van het vuur en laat nog 5 minuten, afgedekt, verder garen.

Saus maken
4

Haal de zalm voorzichtig uit de pan, leg op een vel aluminiumfolie en wikkel in. Giet de bouillon uit de pan over in een maatbeker en haal de citroenplakken eruit. Schenk 2 el bouillon per persoon terug in de steelpan en breng zachtjes aan de kook. Roer de crème fraîche door de bouillon en warm 1 - 2 minuten op. Breng op smaak met peper en zout.

Krieltjes afmaken
5

Meng de knoflook door de sperziebonen. Meng de overige sjalot en 1 tl mosterd per persoon door de krieltjes.

Serveren
6

Verdeel de gepocheerde zalm over de borden. Garneer met de saus, de kappertjes, de overige dille en de citroenparten. Serveer met de sperziebonen en de krieltjes.