Gerookte forel met aardappel, boontjes en tuinkers
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gerookte forel met aardappel, boontjes en tuinkers

Gerookte forel met aardappel, boontjes en tuinkers

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Tomaat

70 gram

Gerookte forelfilet

(Bevat Vis)

1 el

Tuinkers

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

1.5 tl

Honing

1.5 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)555 kcal
Energie (kJ)2322 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Snijd de aardappelen in blokjes.
1

Schil of was de aardappelen (laura) grondig en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Snijd de tomaat klein en verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken. Knip de tuinkers los.

2

Zorg dat de aardappelen en de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 9 - 11 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat in een saladekom uitstomen.

Voeg de dressing toe aan de salade.
3

Maak ondertussen de dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, honing, mosterd, peper en zout. Voeg de dressing samen met de tomaat, forel en de helft van de tuinkers toe aan de saladekom en breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
4

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige tuinkers.