Gerookte forelsalade met witlof, zoete appel en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gerookte forelsalade met witlof, zoete appel en krieltjes

Gerookte forelsalade met witlof, zoete appel en krieltjes

Een lekkere Hollandse salade met een honing-mosterd dressing

Witlof en appel is een goede combinatie. De zoete smaak van de appel smaakt heerlijk bij de licht bittere smaak van witlof. Meer lezen over witlof? Kijk dan op ons blog. De forel wordt gekweekt op de hellingen van het Taurusgebergte in Turkije. De forelfilet is op ambachtelijke wijze boven een open eikenhoutvuur gerookt.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Witlof

⅓ stuk(s)

Appel

5 stuk(s)

Radijs

1 el

Labne

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sulfiet)

70 gram

Gerookte forelfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)455 kcal
Energie (kJ)1904 kJ
Vetten12 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Kom
Bord

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de witlof in blokjes.
2

Snijd ondertussen de witlof in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes. Snijd de appel (golden delicious) in blokjes. Was de radijs, snijd of schaaf de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Meng de witlof, appel, radijs en het grootste gedeelte van het fijngesneden blad van de radijs in een saladekom.

Maak in de kom een yoghurtsaus.
3

Maak in een kom een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, peper en zout.

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken.
4

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken en voeg de forel, de krieltjes en de yoghurtsaus toe aan de groenten in de saladekom. Breng verder op smaak met peper en zout.

Verdeel de aardappelsalade over de borden.
5

Verdeel de aardappelsalade over de borden. Garneer met het overige fijngesneden radijsblad.