Geroosterde groenten met spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geroosterde groenten met spiegelei

Geroosterde groenten met spiegelei

met kokosrijst en gele currysaus

Sjalotten zijn iets delicater en hebben een verfijndere smaak dan gewone uien. Je kunt ze dus op vrijwel dezelfde manier gebruiken, en met heel weinig moeite je gerecht naar een hoger niveau tillen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

65 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Appel

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

275 ml

Zoutarme groentebouillon

2 el

Olijfolie

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3959 kJ
Energie (kcal)946 kcal
Vetten54.6 g
waarvan verzadigd22.6 g
Koolhydraten89.2 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels14.5 g
Eiwitten20.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Kleine steelpan
Small Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Snijd de paprika in blokjes van 1 1/2 cm. Halveer de kastanjechampignons. Voeg de groenten en 1/2 tl gele currykruiden per persoon toe aan de groenten in een kom. Besprenkel ruim met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep alles goed om.

Groenten bakken
2

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 18 minuten in de oven. Houd per persoon: 25 ml kokosmelk en 100 ml bouillon apart voor de saus. Bewaar de overige kokosmelk en de overige bouillon in een pan met deksel.

Kokosrijst maken
3

Breng de pan met deksel aan de kook. Verlaag het vuur vervolgens tot middellaag en voeg de rijst toe. Kook, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen. 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchgerecht verwerken.

Saus maken
4

Snipper ondertussen de sjalot en snijd de appel in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een kleine steelpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en appel 3 - 4 minuten. Voeg de overige gele currykruiden toe en bak 1 minuut mee. Voeg bloem toe en bak nog 1 minuut. Voeg de achtergehouden kokosmelk en bouillon toe. Breng aan de kook en laat 3 - 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Ei bakken
5

Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een kleine koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de kokosrijst over diepe borden. Schep de groenten en de currysaus erover. Leg het spiegelei erop en garneer met de gefrituurde uitjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.