Gevulde courgettebootjes met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde courgettebootjes met witte kaas

Gevulde courgettebootjes met witte kaas

met volkoren couscous, granaatappelpitjes en balsamicocrème

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Witte courgette

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Granaatappel

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Knoflookteen

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

¾ el

Extra vierge olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2584 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten23.4 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten75.5 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels13 g
Eiwitten21.6 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Prik met een vork gaatjes in de courgette.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon met de Midden-Oosterse kruiden en knoflook.
  • Smeer de binnenkant van de courgette in met de helft van de kruiden-knoflookolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de courgette in een ovenschaal en bak 18 - 20 minuten in de oven.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Couscous bereiden
2
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de couscous.
  • Haal de pan van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan.
  • Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met de overige kruidenolie, peper en zout.
Granaatappel voorbereiden
3
  • Rol de granaatappel met de palm van je hand over het aanrecht. Oefen hierbij lichtjes druk uit zodat je de pitjes hoort kraken.
  • Snijd de granaatappel vervolgens open en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Weeg de juiste hoeveelheid granaatappelpitjes per persoon af.

 

Serveren
4
  • Snipper de ui fijn.
  • Meng de gesnipperde ui, 2/3 van de geschaafde amandelen en 1/4 el extra vierge olijfolie per persoon door de couscous (zie Tip).
  • Verdeel de couscous over de courgettehelften. Verdeel vervolgens de witte kaas erover.
  • Leg twee gevulde courgettehelften op elk bord. Garneer met de granaatappelpitjes, de overige amandelen en de balsamicocrème.

Tip: Heb je tijd over? Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin voor meer smaak.