Gevulde kipfilet in coppa di parma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde kipfilet in coppa di parma

Gevulde kipfilet in coppa di parma

Met ricotta, citroenrisotto en geroosterde courgette

Dit recept heeft wat weg van de Italiaanse klassieker saltimbocca, dat bestaat uit kalfsoester met salie in parmaham. De versie die je vanavond maakt is met kip, gevuld met ricotta en oregano en ingewikkeld in coppa di Parma, een lekker kruidige ham gemaakt van de nek en schouder van het varken. Om het Italiaanse feestje af te maken, eet je er een romige risotto naast, die door de citroen toch lekker fris is.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

2 bosje(s)

Verse oregano

1 gram

Kipfilet

25 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Coppa di Parma

75 gram

Risottorijst

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4209 kJ
Energie (kcal)1006 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels4 g
Eiwitten55 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Pan met deksel
Koekenpan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd deze kwarten overdwars doormidden. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Zet opzij en bewaar apart.

Kipfilet voorbereiden
2

Pluk de blaadjes van de takjes verse oregano. Snijd de kipfilet open en vul met de ricotta. Bestrooi de kipfilet met de blaadjes oregano, peper en zout en wikkel in de coppa di Parma. Bewaar apart.

Risotto starten
3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel en fruit de overige knoflook en de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Koken en bakken
4

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen. Bak ondertussen de courgette 16 – 18 minuten in de oven.

Kip bakken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de kipfilet in 5 – 6 minuten per kant gaar en bruin. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano grof en rasp de schil van de citroen fijn. Snijd de citroen vervolgens in parten en hak de hazelnoten grof. Meng de helft van de parmigiano reggiano en 3/4 tl van de citroenrasp per persoon door de risotto en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de risotto met de kipfilet en de geroosterde courgette. Garneer met de citroenparten en de hazelnoten en bestrooi de risotto met de overige parmigiano reggiano.