Gevulde kipfilet met coppa di parma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde kipfilet met coppa di parma

Gevulde kipfilet met coppa di parma

Met ricotta, citroenrisotto en geroosterde courgette

Het gerecht dat je vanavond maakt is een Italiaans feestje op je bord. De kipfilet vul je met ricotta en oregano, waarna je hem in coppa di Parma wikkelt. De risotto is romig maar door de citroen toch lekker fris.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

2 bosje(s)

Verse oregano

1 stuk(s)

Kipfilet

25 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Coppa di Parma

75 gram

Risottorijst

25 gram

Geraspte parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3950 kJ
Energie (kcal)944 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers11 g
Vezels3 g
Eiwitten51 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

courgette
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten. Snijd deze kwarten overdwars doormidden. Leg de courgette op een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de olijfolie, de helft van de knoflook, peper en zout. Zet opzij en bewaar apart.

2

Pluk de blaadjes van de takjes verse oregano. Snijd de kipfilet open en vul met de ricotta. Bestrooi de kipfilet met de blaadjes oregano, peper en zout en wikkel in de coppa di Parma. Bewaar apart.

couscous
3

Verhit de overige olijfolie in een pan met deksel en fruit de overige knoflook en de sjalot 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

couscous
4

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 20 – 25 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen. Bak ondertussen de courgette 16 – 18 minuten in de oven.

kip
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de kipfilet in 5 – 6 minuten per kant gaar en bruin. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano grof en rasp de schil van de citroen fijn. Snijd de citroen vervolgens in parten en hak de hazelnoten grof. Meng de helft van de parmigiano reggiano en 3/4 tl van de citroenrasp per persoon door de risotto en breng op smaak met peper.

kip
6

Serveer de risotto met de kipfilet en de geroosterde courgette. Garneer met de citroenparten en de hazelnoten en bestrooi de risotto met de overige parmigiano reggiano.