Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

De kippendijfilet is gekruid met ras el hanout

Wij hebben de kippendijfilet al voor je gekruid. Dit hebben we gedaan met het Marokkaanse kruidenmengsel ras el hanout. Dit mengsel bestaat uit wel 20 verschillende soorten kruiden, zoals kardemom, kruidnagel en kurkuma. In dit gerecht vind je nog iets bijzonders: we hebben geen oranje peen, maar gekleurde peen gebruikt.

Labels:
Pittig
Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Gekleurde wortelmix

1 stuk(s)

Rode paprika

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

110 gram

Kippendijstukjes

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)569 kcal
Energie (kJ)2381 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Ovenschaal
Deksel
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de groenten
2

Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd klein. Snijd de peen in blokjes van ½ cm.

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten.
3

Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten, leg in een ovenschaal met bakpapier en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

4

Voeg zodra de bouillon kookt de parelcouscous toe en kook op laag vuur, afgedekt, in 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

5

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kippendijreepjes op hoog vuur in 5 minuten bruin. Voeg de sjalot, rode peper, peen en 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, nog 7 - 8 minuten.

Voeg de parelcouscous toe.
6

Voeg vervolgens de parelcouscous toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de parelcouscous over de paprika.
7

Leg de paprika’s op de borden en verdeel de parelcouscous over de paprika.