Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
20 gram
Groene linzen
250 gram
Zoete aardappel
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
80 gram
Portobello
30 gram
Snijbiet en veldsla
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de groene linzen met 200 ml water per persoon en een snufje zout in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 – 30 minuten op laag vuur koken. Giet daarna af. Voeg eventueel meer water toe wanneer de linzen te snel droogkoken.
Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.
Weeg ondertussen de zoete aardappel af, schil en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de zoete aardappel in een kom met per persoon: 1 tl tijm en 1/2 el olijfolie. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Bak de zoete aardappel 20 – 25 minuten in de oven, schep halverwege om.
Snijd ondertussen de rode ui in ringen. Snijd de paprika klein. Verkruimel de feta en vul de portobello met een deel van de feta. Leg de rode ui, de paprika en de portobello naast de zoete aardappel op de bakplaat en bestrooi met de overige olijfolie, peper en zout. Bak de laatste 10 - 15 minuten mee in de oven.
Tip: Geen zin in vieze handen? Verkruimel de feta dan met een vork in een kom.
Meng ondertussen in een saladekom de snijbiet en veldsla met de zwarte balsamicoazijn.
Meng de rode ui, paprika, zoete aardappel en linzen met de salade in de saladekom en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe.
Verdeel de salade over de borden, serveer de portobello erop en garneer met de overige feta.
Tip: Wist je dat deze maaltijd al de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste vezelbronnen zijn de linzen, de zoete aardappel en de grote hoeveelheid groente: 250 gram!