Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen een diameter van wel 15 cm hebben! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Aardappelen
½ takje(s)
Verse rozemarijn
½ stuk(s)
Ui
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Wortel
80 gram
Portobello
40 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Walnootstukjes
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd ze in lange smalle parten. Kook de aardappelen, afgedekt, 6 - 8 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Dep de aardappelen vervolgens droog met een schone theedoek of met keukenpapier.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de rode ui in ringen. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de wortel in blokjes.
Tip: Zet het vuur eventueel hoger om de aardappelen sneller te garen. Let dan wel goed op de pan en schep regelmatig om.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 - 35 minuten. Haal de laatste 15 minuten het deksel van de pan.
Leg de portobello op een bakplaat met bakpapier met de open kant naar boven en vul de portobello met de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de honing over de portobello met geitenkaas. Bak 18 – 20 minuten in de oven. Strooi 5 minuten voor het einde van de baktijd de walnootstukjes over de portobello.
Tip: Wist je dat verse geitenkaas minder zout bevat dan gewone kaas? De perfecte vervanger voor een zoutarm dieet dus.
Meng ondertussen de cherrytomaten, rode ui en wortel in een ovenschaal. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet de ovenschaal de laatste 15 minuten in de oven bij de portobello.
Verdeel de aardappelen en portobello over de borden. Schep de ovengroenten ernaast. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
Tip: Paddenstoelen, waaronder portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.