Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met gebakken aardappeltjes, cherrytomaten en paprika

Portobello zit vol met vitamine B2 en is daarom zeer geschikt als vleesvervanger. Je serveert hem vandaag met geitenkaas en honing.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Portobello

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

250 gram

Ovenaardappelparten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2675 kJ
Energie (kcal)639 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels11.6 g
Eiwitten16.6 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de rozemarijn in 20 minuten goudbruin (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zet het vuur eventueel hoger om de aardappelen sneller te garen. Let dan wel goed op dat de aardappelen niet verbranden en schep regelmatig om.

Voorbereiden
2
  • Snijd de ui in ringen en de paprika in blokjes.
  • Halveer de cherrytomaten. 
  • Verdeel de groenten in een ovenschaal en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon. Voeg de balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Portobello bakken
3
  • Leg de portobello's op een met bakplaat met bakpapier, met de onderkant naar boven.
  • Vul met de geitenkaas en besprenkel met de honing. Breng op smaak met peper en zout. Bak 18 - 20 minuten in de oven.
  • Rooster de groenten de laatste 15 minuten naast de portobello.
  • Leg de laatste 5 minuten de walnoten op de portobello.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelen en portobello's over borden.
  • Serveer de groenten ernaast.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Weetje: Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief is voor harde kazen zoals Goudse kaas of parmezaanse kaas?