Gevulde tomaten met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevulde tomaten met gehakt

Gevulde tomaten met gehakt

met kruidenpuree en gemengde salade

Wist je dat de vleestomaat de grootste tomatensoort is? Daarnaast is hij erg stevig, wat hem erg geschikt maakt om te vullen.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1.5 snufje

Nootmuskaat

2 stuk(s)

Vleestomaat

100 gram

Gemengd gekruid gehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte emmentaler

250 gram

Aardappelen

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

5 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)781 kcal
Energie (kJ)3267 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers13 g
Vezels9.9 g
Eiwitten35 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Vergiet
Kom
Ovenschaal
Kleine kom
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper de sjalot zeer fijn. Rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon met een fijne rasp. Snijd het hoedje van de vleestomaat en schep met een lepel de kern en pitjes uit de tomaten. Bestrooi de uitgeholde vleestomaten met zout en zet ze omgekeerd in een vergiet. Laat ze uitlekken. Snijd de bladpeterselie, de bieslook en het basilicum fijn.

Tip: Je kan het vruchtvlees altijd apart bewaren en later door de puree mengen.

Tomaat vullen
2

Meng in een kom het gemengd gekruid gehakt, de helft van de sjalot, 3/4 van de panko, de helft van de geraspte kaas, de nootmuskaat, peper en zout. Kneed goed en vul de uitgeholde tomaat met het gehakt. Leg de tomaat in een ovenschaal. Meng de overige panko met 1/3 van de verse kruiden, de overige geraspte kaas en 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel het pankomengsel over het gehakt en de tomaat. Bak de gevulde tomaat 25 - 30 minuten in de oven.

Aardappelen koken
3

Schil de aardappelen of was gronding en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Dressing maken
4

Maak in een kleine kom een dressing van per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, de overige sjalot, peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de overige verse kruiden en 1 tl mosterd per persoon toe aan de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je van nootmuskaat? Voeg dan ook een beetje geraspte nootmuskaat toe naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de kruidenpuree over de borden en schep de gevulde tomaten ernaast. Meng de dressing met de gemengde salade en serveer naast de puree en de tomaten.