Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Courgette
90 gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
100 gram
Passata
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
½ tl
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en snijd bijna helemaal doormidden, zodat je de varkenshaas kunt openvouwen. Breng de binnen- en buitenkant goed op smaak met peper en zout. Beleg elk stuk varkenshaas met 2 mozzarellaplakjes. Besprenkel de mozzarella met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Gebruik cocktailprikkers of tandenstokers om het geheel dicht te prikken en vast te houden.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen in de pan.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de passata en 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon toe en stoof het geheel nog 2 minuten. Blus af met het zwarte balsamicoazijn en voeg de suiker toe. Verlaag het vuur, voeg 2 el pastakookvocht per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur pruttelen tot de pasta gaar is.
Haal de varkenshaas uit de oven. Giet de overgebleven saus van de varkenshaas bij de tomatensaus. Meng ook de pasta door de saus. Verdeel de pasta over de borden. Leg de varkenshaas erbij. Serveer met de overige mozzarella.
Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt om balans te geven aan je maaltijd.