Voor dit gerecht voeg je zelf ketjapsaus toe. Er zijn veel soorten, waaronder ketjap manis, ketjap sedang, ketjap asin, ketjap kendal en kepjap medja. Deze verschillen vooral qua zoetheid. Zo is ketjap asin erg zout en smaakt ketjap sedan zoet en zout tegelijkertijd. Ketjap manis is de meest zoete Indonesiche ketjap.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
150 gram
Snijbonen
¼ stuk(s)
Komkommer
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
1 stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
20 gram
Pikante honingpinda's
(Bevat Pinda's, Noten)
½ tl
Honing
1 el
Witte balsamicoazijn
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.
Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Verwijder de topjes van de snijbonen en snijd in reepjes van 1 cm.
Schaaf dunne plakken van de komkommer met een kaasschaaf of dunschiller. Meng in een kom de honing met de witte balsamicoazijn en ⅓ van de gesneden rode peper. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de komkommersalade tot gebruik in de koelkast.
Kook de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met deksel en giet af. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook, gember en overige rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de snijbonen toe en bak, afgedekt, 8 minuten. Voeg de noedels, sojasaus en ketjap toe, zet het vuur hoog en roerbak 2 minuten.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak het ei aan 1 kant 4 minuten op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de noedels met de honingpinda’s, het ei en de komkommersalade.