Gigli met rucolapesto en verse geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gigli met rucolapesto en verse geitenkaas

Gigli met rucolapesto en verse geitenkaas

met geroosterde regenboogwortels

Wist je dat gigli zijn oorsprong vindt in Toscane? De vorm van deze pasta lijkt op een lelie - van oudsher het symbool van Florence.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ bosje(s)

Bospeen

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1469 kJ
Energie (kcal)351 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten14.9 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels4.9 g
Eiwitten1.4 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim gezouten water in een pan met deksel voor de gigli. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het loof van de bospeen, maar laat een klein stukje groen zitten. Bewaar het loof.

Tip: Wist je dat je het loof van de bospeen ook kunt eten? Het zit zelfs bomvol vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium, vitamine C en vitamine K. Naast pesto kun je er ook soep van maken of kruidenthee van zetten.

Bospeen roosteren
2

Snijd de bospenen in de lengte door de helft en de grote in kwarten. Meng in een kom de bospeen met de helft van de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Bak de bospeen 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Pasta koken
3

Kook de gigli, afgedekt, 8 minuten in een pan met deksel. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel (zie Tip). Bewaar een beetje van het kookvocht. Pers ondertussen de citroen uit in een kleine kom.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3 daarvan. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Pesto maken
4

Was ondertussen het loof van de bospeen goed, zodat er geen zand meer tussen zit. Voeg per persoon 15 gram loof toe aan een hoge kom, samen met de geraspte kaas, het basilicum (inclusief takjes), de overige knoflook en de cashewstukjes. Voeg ook per persoon: 2 el extra vierge olijfolie, 1 el citroensap en 2 el kookvocht toe. Maak er met de staafmixer een grove pesto van. Proef de pesto en breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Het is de bedoeling dat de pesto niet te dun wordt. Vind je hem toch nog te dik? Voeg dan een klein beetje kookvocht toe.

Wortels afmaken
5

Verkruimel de verse geitenkaas. Strooi de geitenkaas over de bospeen in de oven en besprenkel met 1 tl honing per persoon. Bak de bospeen nog 3 minuten in de oven. Meng ondertussen de pesto naar smaak door de gigli.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en schep de pasta-pesto erbovenop. Garneer met de bospenen met geitenkaas. Besprenkel eventueel naar smaak met het overige citroensap.