Gigli met vegetarische gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gigli met vegetarische gehaktballetjes

Gigli met vegetarische gehaktballetjes

in tomatensaus met champignons en wortel

De Vegetarische Slager is jarig! Dit vieren we de hele maand oktober met recepten waarin vegetarisch vleesch een glansrol heeft én een winactie. Zet bijvoorbeeld deze gigli met vegan gehaktballen op tafel en maak kans op een Veggie HelloFresh Box en Kakelverse limited edition items. Kies dit recept en word één van de geluksvogels!

Labels:
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Haver
Soja
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Gigli

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3710 kJ
Energie (kcal)887 kcal
Vetten40.8 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels16.1 g
Eiwitten35 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de pasta. Was of schil de wortel en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de champignons en wortel toe en bak 3 - 4 minuten al roerend.

Pasta koken
2

Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pan met water en kook de pasta, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar (zie Tip). Giet af, maar bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht en houd de pasta afgedekt warm in de pan.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Groenten bakken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Voeg vervolgens de ui toe en bak 3 - 4 minuten mee, of tot de ui zacht is.

Balletjes bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de vegan gehaktballetjes in 5 - 6  minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, voeg voorzichtig 1 el water per persoon toe aan de pan en bak 1 minuut mee zodat de vegan gehaktballetjes het water opnemen. Zet het vuur uit en houd de balletjes afgedekt warm in de pan. 

Saus afwerken
5

Voeg ondertussen de knoflook en Siciliaanse kruiden toe aan de pan met groenten en bak 1 minuut mee. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata toe en kook 2 - 3 minuten mee. Voeg het kookvocht van de pasta toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Meng de pasta door de saus. Verdeel de pasta met saus over diepe borden. Serveer de vegan balletjes erbovenop en garneer met de geraspte kaas. Besprenkel met de basilicumcrème.