Speciaal ingrediënt in je box! Geniet van de maïskolf, nu vers uit het seizoen. Sappig en zoet en lekker gegrild of gestoomd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Maiskolf
1.5 tl
Gerookt paprikapoeder
4 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
½
Tomatenpuree
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Limoen
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
15 gram
Gesneden jalapeño's
1 stuk(s)
Kipfilet
50 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
[Plantaardige] roomboter
250 ml
Zoutarme kippenbouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Verwijder de bladeren en de onderkant van de mais met eventuele draden. Breng over op een vierkant aluminiumfolie van 30 cm en bestrijk het met de roomboter en de helft van het gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout en sluit het folie goed af. Rooster de mais 30 minuten in de oven. Let op: Wees voorzichtig bij het openen van de folie. De stoom kan heet zijn.
Bereid de bouillon in een pan. Pocheer de kip in 8 - 10 minuten gaar, haal uit de pan en zet opzij. Bewaar de bouillon om later te gebruiken.
Snijd ondertussen de helft van de ui in halve maantjes en snipper de rest. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de koriander grof. Voeg de tomaat, de koriander en de fijngesneden ui toe aan een saladekom.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de komijn, de tomatenpuree en het overige paprikapoeder 1 - 2 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg dan 100 ml bouillon per persoon toe. Breng aan de kook en giet het over op een diep bord. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de uiringen 3 - 4 minuten.
Scheur de kip in kleine stukjes met twee vorken en voeg toe aan de pan met ui. Voeg 1/3 birrysaus toe en bak 1 - 2 minuten. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doop de tortilla's één voor één in de overige birrysaus en bak ze 30 seconden per kant in de koekenpan. Leg de tortilla's daarna op de een bakplaat met bakpapier.
Beleg de tortilla's met de kip en de cheddar en vouw dubbel. Bak de taco's 5 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is. Snijd ondertussen de limoen in partjes. Voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon en jalapeño (let op: pittig! Gebruik naar smaak) naar smaak toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de taco's op borden en leg de salsa, mais en zure room ernaast. Garneer met de overige limoenpartjes.
Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van botten en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, bananen, volkoren granen en cacao.