Cheesy birria taco's met kip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cheesy birria taco's met kip

Cheesy birria taco's met kip

met maiskolf, zure room en tomatensalsa

Speciaal ingrediënt in je box! Geniet van de maïskolf, nu vers uit het seizoen. Sappig en zoet en lekker gegrild of gestoomd.

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Maiskolf

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

½

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Gesneden jalapeño's

1 stuk(s)

Kipfilet

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4394 kJ
Energie (kcal)1050 kcal
Vetten52.9 g
waarvan verzadigd22.7 g
Koolhydraten81.1 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels15.7 g
Eiwitten58.9 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Pan
Saladekom
Diep bord
Koekenpan

Instructies

Mais roosteren
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verwijder de bladeren en de onderkant van de mais met eventuele draden. Breng over op een vierkant aluminiumfolie van 30 cm en bestrijk het met de roomboter en de helft van het gerookt paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout en sluit het folie goed af. Rooster de mais 30 minuten in de oven. Let op: Wees voorzichtig bij het openen van de folie. De stoom kan heet zijn.

Kip garen
2

Bereid een bouillon in een pan. Pocheer de kip in 8 - 10 minuten gaar, haal uit de pan en zet opzij. Bewaar de bouillon om later te gebruiken. 
Snijd ondertussen de helft van de ui in halve maantjes en snipper de rest. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de koriander grof. Voeg de tomaat, de koriander en de fijngesneden ui toe aan een saladekom.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de komijn, de tomatenpuree en de overige paprikapoeder 1 - 2 minuten, of tot geurig. Voeg dan 100 ml bouillon per persoon toe. Breng aan de kook en giet het over op een diep bord. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de uiringen 3 - 4 minuten. 

Kip bakken
4

Scheur de kip in kleine stukjes met twee vorken en voeg toe aan de pan met ui. Voeg 1/3 birrysaus toe en bak 1 - 2 minuten. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Doop de tortilla's één voor één in de overige birrysaus en bak ze 30 seconden per kant in de koekenpan. Leg de tortilla's daarna op de een bakplaat met bakpapier.

Tortilla's bakken
5

Beleg de tortilla's met de kip en de cheddar en vouw dubbel. Bak de taco's 5 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is. Snijd ondertussen de limoen in partjes. Voeg het sap een limoenpartje per persoon en jalapeño naar smaak toe aan de saladekom. Breng op smaak met peper en zout. 

Serveren
6

Serveer de taco's op borden en leg de salsa, mais en zure room ernaast. Garneer met de overige limoenpartjes.