Gnocchi met bospaddestoelenpesto, courgette en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met bospaddestoelenpesto, courgette en oude kaas

Gnocchi met bospaddestoelenpesto, courgette en oude kaas

Met een frisse rucolasalade

De bospaddenstoelenpesto is gemaakt van o.a. gedroogde bospaddenstoelen. Hiervoor zijn verschillende soorten voor gebruikt, waaronder eekhoorntjesbrood (cèpes) en duinvoetjes (pleurotus). Deze paddenstoelen staan bekend als delicatesse en hebben een nootachtige smaak. De pesto is volgens authentiek recept bereid met pijnboompitten en basilicum.

Allergenen :
Gluten
Eieren
Sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

250 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Pinda's, Selderij)

40 gram

Rucolamelange

25 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)846 kcal
Energie (kJ)3540 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten24 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Kom

Instructies

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.

Snijd de courgette klein
2

Snipper de ui. Snijd de courgette klein.

Kook de gnocchi
3

Kook de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en laat afkoelen door de gnocchi met koud water af te spoelen. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Voeg de pesto toe
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe en bak 6 minuten mee. Voeg vervolgens de gnocchi en bospaddestoelenpesto toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng de rucolamelange met de witte balsamicoazijn in een saladekom.

Garneer met oude kaas
6

Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de rucolasalade. Garneer met de oude kaas.