De bospaddenstoelenpesto is gemaakt van o.a. gedroogde bospaddenstoelen. Hiervoor zijn verschillende soorten voor gebruikt, waaronder eekhoorntjesbrood (cèpes) en duinvoetjes (pleurotus). Deze paddenstoelen staan bekend als delicatesse en hebben een lichtnootige smaak. De pesto is volgens authentiek recept bereid met pijnboompitten en basilicum.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
250 gram
Gnocchi
(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)
40 gram
Bospaddenstoelenpesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Pinda's, Selderij)
40 gram
Rucolamelange
1 el
Olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.
Snipper de ui. Snijd de courgette klein.
Kook de gnocchi in de pan met deksel totdat ze boven komen drijven. Giet af en laat afkoelen door de gnocchi met koud water af te spoelen. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de courgette toe en bak 6 minuten mee. Voeg vervolgens de gnocchi en bospaddestoelenpesto toe en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de rucolamelange met de witte balsamicoazijn in een saladekom.
Verdeel de gnocchi over de borden en serveer met de rucolasalade.