Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola

Gnocchi met serranoham, groene pesto en rucola

Deze gnocchi maak je met groene pesto genovese, rucola, tomaat en serranoham. Een Italiaanse klassieker met Spaanse rauwe ham die snel en gemakkelijk te bereiden is.

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja
Gluten
Sulfiet
Tarwe
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Serranoham

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

175 gram

Gnocchi

(Bevat Gluten, Eieren, Sulfiet, Tarwe)

40 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3025 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers11 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout3.2 g

Instructies

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de gnocchi.

Scheur de rucola en serranoham klein
2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat klein. Scheur de rucola en serranoham klein.

Giet daarna af en spoel af onder koud water
3

Kook de gnocchi, afgedekt, in de pan met deksel tot deze boven komen drijven. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Voeg de gnocchi, tomaat, pesto en de helft van de rucola toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout
4

Verhit vervolgens de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de gnocchi, tomaat, pesto en de helft van de rucola toe en bak 3 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de serranoham en overige rucola
5

Verdeel de gnocchi over de borden en garneer met de serranoham en overige rucola.