topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Goedgevulde minestrone

Goedgevulde minestrone

met farfalle, verse kruiden en ciabatta

Dit gerecht is geïnspireerd op het Italiaanse minestrone: een groentesoep. Minestra is Italiaans voor 'soep', minestrone het vergrootwoord daarvan. Minestrone is dus eigenlijk 'de grote soep'.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Selderij
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 spriet(en)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Wortel

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Laurierblad

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Volkoren ciabatta

(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

400 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)807 kcal
Energie (kJ)3376 kJ
Vetten22.3 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten113.1 g
waarvan suikers20 g
Vezels14.9 g
Eiwitten31.7 g
Zout4.6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Rasp

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de groentebouillon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderijstengels in de lengte in vieren en snipper de stengels fijn. Snijd de wortel in schijfjes van 1/2 cm dik.

Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul dit aan met 200 ml kokend water per persoon. Gebruik daarnaast eventueel minder kaas.

Fruiten
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de knoflook, ui, bleekselderij en wortel 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.

Soep koken
3

Voeg de tomaat toe. Blus de groenten af met de groentebouillon en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten zachtjes koken, of tot de groenten gaar zijn. Voeg de laatste 10 minuten de farfalle toe en kook mee. Proef en kook eventueel zonder deksel verder voor een intensere smaak (zie Tip).

Tip: Let op! Als je de soep langer kookt, wordt de pasta ook zachter.

Ciabatta bakken
4

Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Weetje: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in pasta, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in de wortel.

Soep afmaken
5

Snijd de bladpeterselie en het basilicum fijn. Rasp de parmigiano reggiano. Breng de minestrone op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de minestrone over diepe borden of kommen en garneer met de geraspte parmigiano reggiano. Besprenkel met de basilicumcrème en garneer met de verse bladpeterselie en het basilicum. Serveer met het broodje.