Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes en zoetzure ui

Oesterzwammen zijn een prima vleesvervanger. Door ze te scheuren in plaats van ze te hakken, blijft hun delicate, unieke textuur behouden.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Oesterzwammen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ zakje(s)

BBQ-rub

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe)

100 gram

Aardappelen

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

25 ml

Water

½ el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Rodewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3279 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten78.3 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels18 g
Eiwitten18.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Oesterzwammen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Scheur de oesterzwammen in stukken.
  • Meng in een kom de oesterzwammen, de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Rooster de oesterzwammen 20 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier. 
Aardappelen bakken
2
  • Snijd de aardappelen in partjes. 
  • Voeg de aardappelen en 25 ml water per persoon toe aan een hapjespan met deksel en stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet af indien nodig. Haal het deksel van de pan, voeg de overige olijfolie en de helft van de Afrikaanse kruiden toe aan de pan.
  • Roer goed door en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
Knoflooksaus maken
3
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Meng in een kom per persoon: 1 el rodewijnazijn en 1 tl suiker. Voeg de ui toe en breng op smaak met zout. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
  • Besprenkel de tortilla licht met water, wrijf in met de overige Afrikaanse kruiden en bak de tortilla 2 - 3 minuten mee in de oven.
  • Snijd de komkommer in dunne halve plakken.
Serveren
4
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de verse kruiden fijn.
  • Meng in een kleine kom de yoghurt, knoflook, verse kruiden en 1/2 el mayonaise per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Beleg de tortilla's met de oesterzwammen, aardappelen, komkommer en de ingelegde ui.
  • Besprenkel met de knoflook-yoghurtsaus.