Granola bars
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Granola bars

+/- 12 stuks | met noten, chiazaad en cranberry's

Labels:
Recept
Allergenen :
Amandelnoten
Pinda's
Walnoten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Haver
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

30 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

40 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

150 gram

Havermout

(Bevat Haver Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

100 gram

Chiazaad

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

70 gram

Tahin

(Bevat Sesamzaad)

3 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

Zelf toevoegen

2.5 el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)6640 kJ
Energie (kcal)1587 kcal
Vetten90.4 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten134.5 g
waarvan suikers56.9 g
Vezels30.8 g
Eiwitten44.1 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Mixer
Bakpapier
Ovenschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 165 graden.
  • Hak de noten en chocoladedruppels grof.
  • Snijd de gedroogde cranberries fijn.
2
  • Meng in een grote kom de havermout met de noten, gedroogde cranberries, chocoladedruppels en het chiazaad.
  • Scheid van 2 eieren het eiwit van de dooier en voeg het eiwit toe aan een vetvrije kom. Klop het eiwit stijf met een mixer.
  • Voeg de tahin, pindakaas en honing toe en meng goed.
  • Meng dit vervolgens goed door het havermoutmengsel.
3
  • Bekleed een vierkante ovenschaal met bakpapier.
  • Vul de ovenschaal met het granolamengsel. Druk het mengsel zo goed mogelijk aan met de achterkant van een lepel, zodat de repen na het bakken niet uit elkaar vallen.
  • Bak 25 - 30 minuten in de oven.
  • Laat de granola in 1 - 2 uur volledig afkoelen.
4
  • Haal de granola, wanneer deze goed is afgekoeld, voorzichtig uit de ovenschaal en snijd met een scherp mes in dikke repen.