Griekse salade als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade als extra

Griekse salade als extra

Bijgerecht | met feta, kumato tomaat en olijven

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Breng de zomer op tafel en geniet samen van een klassieke Griekse salade!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Kumato-tomaat

75 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Gedroogde oregano

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

30 gram

Leccino-olijven

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)746 kJ
Energie (kcal)178 kcal
Vetten12.3 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten6.8 g
waarvan suikers3.9 g
Vezels2.9 g
Eiwitten8.1 g
Zout1.4 g

Instructies

1

Snijd de kumato tomaat in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm dik. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de olijven.

2

Meng in een kleine kom 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/2 el rodewijnazijn en 1 1/2 tl oregano. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de komkommer, kumato tomaat, rode ui en olijven door de dressing.

4

Leg het stuk feta op de salade. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie naar smaak.