Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven

Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven

Bijgerecht | met rode ui en gedroogde oregano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Breng de zomer op tafel en geniet samen van een klassieke Griekse salade!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

75 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Kumato-tomaat

1 stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

30 gram

Leccino-olijven

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)261 kcal
Energie (kJ)1093 kJ
Vetten21.6 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten7 g
waarvan suikers4.2 g
Vezels2.7 g
Eiwitten8 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom

Instructies

1

Snijd de kumato tomaat in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm dik. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de olijven.

2

Meng in een kleine kom 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/2 el rodewijnazijn en 1 1/2 tl oregano. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de komkommer, kumato tomaat, rode ui en olijven door de dressing.

4

Leg het stuk feta op de salade. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie naar smaak.