Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven
Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven

Griekse salade met feta, kumato tomaat en olijven

Bijgerecht | met rode ui en gedroogde oregano

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Breng de zomer op tafel en geniet samen van een klassieke Griekse salade!

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

75 g

Feta

(Contains Milk)

2 piece

Kumato tomato

1 piece

[Persian] cucumber

1 piece

Red onion

½ sachet(s)

Dried oregano

30 g

Leccino olives

Not included in your delivery

½ tablespoon

Red wine vinegar

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories261 kcal
Energy (kJ)1093 kJ
Fat21.6 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate7 g
Sugar4.2 g
Dietary Fiber2.7 g
Protein8 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

1

Snijd de kumato tomaat in kwarten. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve plakken van 1 cm dik. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de olijven.

2

Meng in een kleine kom 1/2 el extra vierge olijfolie met 1/2 el rodewijnazijn en 1 1/2 tl oregano. Breng op smaak met peper en zout.

3

Meng in een saladekom de komkommer, kumato tomaat, rode ui en olijven door de dressing.

4

Leg het stuk feta op de salade. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie naar smaak.