Griekse salade met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse salade met kippendij

Griekse salade met kippendij

met parelcouscous en feta

.

Labels:
Familie
Eet mij eerst
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

gram

Kippendijreepjes

110 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden en knoflook

¼ head

Romaine

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)760 kcal
Energie (kJ)3178 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers15 g
Vezels4.5 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Koken en bakken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kippendijreepjes in 6 – 7 minuten gaar.

Snijden en verbrokkelen
2

Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.

Tip: Houd je niet van rauwe rode ui? Bak hem dan kort mee met de kip.

Dressing maken
3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng per persoon 1 el citroensap met de extra vierge olijfolie en de honing en breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous en de kippendijstukjes over. Garneer met de feta en de partjes citroen.