Griekse yoghurt met mango
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse yoghurt met mango

Griekse yoghurt met mango

Met pistachenoten en kokos

Dit kleurrijke dessert maak je in een handomdraai. De mango pureer je met wat suiker en water, en is een zoete tegenhanger van de zure, romige Griekse yoghurt. De pistachenoten en kokosrasp geven dit dessert een exotisch tintje.

Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Mango

250 ml

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1264 kJ
Energie (kcal)302 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd11.6 g
Koolhydraten18 g
waarvan suikers17.4 g
Vezels3 g
Eiwitten9 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Pistachnoten en kokos roosteren
1

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en roosterde pistachenoten 4 – 6 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de kokosrasp toe.

Mangopuree maken
2

Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes. Mix ineen hoge kom met staafmixer de mango met de suiker en 1/2 el water per persoon tot een gladde puree.

Serveren
3

Schep een laagje Griekse yoghurt in de glazen, gevolgd door een laagje mangopuree. Herhaal deze stappen tot de puree op is. Garneer met de pistachnoten en kokosrasp.